Sådan installeres BM 7 Adapteren

BM 7 Adapter er udviklet for at modernisere Beovision 7 systemet fra Bang & Olufsen, hvor TV’et ikke længere er tidsvarende til nutidens streaming teknologi.

Derimod er både standen og soundbaren (Beolab 7) tidsvarende og designet holder stadig. Soundbaren repræsenterer stadig noget af det yderste inden for lyd.

Systemet blev introduceret med ordene “Verdens bedste lyd fra et TV” – målet med BM 7 Adapter er at bringe dette slogan tilbage til virkeligheden – bare med et nyt og moderene TV.

Med et moderne TV fra LG påmonteret på standen er Beovision 7 stadig et attraktivt tilbud til det moderne hjem. Hele systemet betjenes stadig med en Beo4 fjernbetjening eller en Beoremote One fjernbetjening. Helt perfekt.

Produktet BM 7 Adapter arbejder sammen med en Beovision 7 stand (gul, væg eller bord) samt et påmonteret TV fra firmaet LG, Samsung eller Loewe (Philips og Sony er snart klar).

Produktet BM 7 Adapter er udvikles til brug sammen med et Beovision 7 TV sæt fra Bang & Olufsen.

B&O tv’et er ikke længere tidsvarende i forhold til nuværende tv standard (MPEG-4), så BM 7 Adapter gør det muligt at påsætte et tv fra LG på standen, hvorved det samlede produkt kan betjenes med en B&O fjernbetjening – en Beo4 eller en Beoremote One.

Det samlede produkt – en Beovision stand, et tv fra LG, Samsung eller Loewe og en BM 7 Adapter – gør det muligt at opgradere til et moderne sæt, som kan holde i mange år igen.

Lyden overføres fra tv’et digitalt til B&O soundbaren (Beolab 7.x), så højttaleren opleves på bedste mulig måde. Med en Beo4 eller en Beoremote One kan hele systemet betjenes og opleves næste som et nyt TV fra B&O. Det er muligt at dreje og vippe med TV’et.

Med andre ord kan den tidligere investering i et Beovision 7 system betale sig idet glæden er genskabt med et BM 7 Adapter kit.

BM 7 Adapter boksen er bindeled mellem TV, Beolab 7 soundbaren og standen/vægholderen.

Hvis du genbruger Power Link kabel fra din tidligere opsætning, skal du købe en kabel adapter mellem det 8 polet power link og stikket i BM 7 Adapter. Den kan købes på BE0mesterens webshop – klik her

Hvis du ikke har et Power Link kabel i forvejen kan du købe den her – den har en længde på 0,5 meter. Klik her

Endelig kan du købe en Optisk Toslink kabel, hvis ikke du har en i forvejen – Klik her

Du kan tilslutte produktet til Internet via stikket Internet. Sørg for at kablet er direkte koblet til din Internet forbindelse via en switch eller direkte i Internet modem. Med et tilsluttet kabel til Internettet vil BM 7 Adapter automatisk opdatere softwaren til den sidste nye version.

IR betjening

Beovision 7 TV betjenes typisk med en Beo4 fjernbetjening, hvor IR (Infra Red) er styrings kommando mellem betjeningen og TV’et. Det foregår på samme måde med BM 7 Adapter.

IR er lys, så det kræver at BM 7 Adapteren ser dette lys enten direkte eller via refleksioner fra væg, loft eller møbler.

Da Adapteren er placeret bag på TV’et af æstetisk hensyn, så er det vigtig at Adapteren ikke dækkes til med kabler eller andet, som dermed vanskeliggør at IR kommandoerne når frem til Adapteren. Specielt de 2 åbninger på Adapteren må ikke dækkes til, da modtager dioderne sidder netop her. Forsøg at holde arealet rundt om adapteren så frit som muligt. Monter kablerne i kabelstrømper – det ser både flot ud, men holder også styr på kablerne, så IR modtagelsen ikke forstyres. Kabelstrømper kan købes på BE0mesteren hjemmeside.

Det er selvfølgelig også muligt at placere BM 7 Adapteren et sted, som har direkte sigte mellem Adapteren og Beo4 eller Remote One. Det gør IR betjeningen meget nemmere og mere robust – ulempen er, at boksen således er mere synlig.

B&O fjernbetjeningen

Beovision 7 systemet fra Bang & Olufsen blev typisk leveret med en Beo4 fjernbetjening.

Et opdateret Beovision 7 systemet med et nyt TV kan betjenes med flere forskellige B&O fjernbetjeninger, men den bedste oplevelse opnås ved at anvende en Beo4 eller en Beoremote One.

Det er muligt at anvende Beo4 i version MkI eller MkII eller MkIII eller en Beo4 Navi. Betjeningen er lidt anderledes med disse fjernbetjeninger end Beoremote One.

Andre B&O fjernbetjeninger som Beolink 1000, Beolink 5000, Beo 5 og Beo 6 kan også anvendes, dog med begrænset funktionalitet.

Det anbefales at læseren downloader manualer til B&O fjernbetjeninger direkte fra B&O hjemmeside og læser dem grundigt inden brug. Det forudsættes i det efterfølgende at brugerne forstår opsætning og den daglige brug af B&O fjernbetjeninger.

Inden daglig brug er det nødvendig at tilpasse B&O fjernbetjeningen til det nye setup med et nyt TV. Spring derfor direkte til afsnittet om opsætning i denne manual før daglig betjeningen.

Læs mere detaljeret i produktet Betjeningsvejledning – klik her

Læs også “Sådan installeres VESA pladen”

BEMÆRK:

Hvis ikke du selv har de nødvendige kabler mellem BM 7 Adapter og dit TV, så kan de købes her i webshoppen.

Du skal bruge:

1 stk optisk toslink kabel mellem optisk udgang på TV og indgang på BM 7 Adapter – se her

1 stk Power Link kabel – her kan du vælge én af to mulige (du skal kun købe én af dem)

Mulighed A: 1 stk kabel konvertering til Powerlink – hvis du bruger nuværende power link kabel, så skal der påsættes en konverting mellem RJ45 og 8 polet – se her

Mulighed B: 1 stk Power Link kabel med RJ45 i den ene ende og 8 polet Power Link DIN i den anden ende – se her